@slipset jeg har mista lista med kandidater :-( Jeg kan gå gjennom eposter og lage den på nytt men kanskje er det bedre at du sender utlysninga deres direkte via Clojure Meetupen?
(Btw om vi ikke begynte å bruke Clojure i Telia da ville jeg gjerne ha søkt hos dere (selv om jeg har sterke krav, med 70% stilling & rimelig €))
@holyjak takk uansett. Jeg har sendt ut til meetup'en så får vi se hva det bringer. Og så får du komme nedom oss og ta en kopp te, så vi kan fortelle deg hvorfor det er bedre hos oss enn hos Telia 🙂
Veldig gøy å se at det er flere som søker Clojure-programmerere. Jeg har hatt autosøk på Clojure på FINN i flere år, og det er ekstremt sjelden det dukker opp noe. Nå virker det som det er konkurranse om folk som kan/vil lære Clojure.
Da jeg startet i Vilect valgte jeg Clojure fordi jeg mente det var det “beste” språket for en startup (for en eller annen verdi av “beste”), men jeg trodde også at Clojure ville gjøre det lettere å rekruttere folk. Clojure tiltrekker seg folk som er opptatt av programmering, og som gjerne vil bort fra Java og lignende. Det betyr at det finnes en stor gruppe mennesker som kan overtales til å prøve noe nytt. Som startup kan man kanskje ikke konkurrere i lønn, trygghet eller andre ansattegoder, så vi får bruke de virkemidlene vi har.
@msolli Jeg har vel også tenkt at Clojure ville være en perk som man kunne lokke med i stillingsannonser.
Problemet (i Oslo) virker å være at folk er veldig lite opptatt av å bytte jobb, litt som Joel Spolsky skriver om her: https://www.joelonsoftware.com/2006/09/06/finding-great-developers-2/
Slik jeg ser det, er det minst to problemer:
Det ene er at man må få de ønskede kandidatene til å se stillingsanonsen, og det andre er at man må tilby noe som gjør det bryet verdt å bytte jobb.
Jeg snakket litt med en kollega om dette igår, og vi teoretiserte rundt "Hvis Noen(TM) sa \"Kom og jobb hos oss da vel!\""
i en tid da du ellers var fornøyd med jobben du hadde. Hva skal til for at du skal bytte?
Koker det ned til lønn, i såfall hvor mye skal du opp i lønn for å bytte? Deleierskap? Mer innflytelse? Færre timer i uka til samme lønn?
Men, når jeg ser hva du holder på med @msolli, så ser jeg jo at du har sikkert gjort deg opp noen tanker rundt akkurat dette 🙂
Jeg tror svaret (på “hva skal til?“) for den enkelte vil variere. Utfordringen blir da å velge hva man vil fokusere på når man kommuniserer til potensielle kandidater.
Jepps, men det er nå et luksusproblem. Først må man få lov til å kommunisere med dem.
Mhm, det er et markedsføringsproblem. Eller en jobb for profesjonelle rekrutterere (grøss).
http://techblog.telia.no/blog/experience-report-hiring-for-clojure-script-is-easy/